HOME UQ NTNU OM MEG

Nau mai haere ki Aotearoa

"Nau mai haere ki Aotearoa"  betyr "Velkommen til New Zealand" på maori - ett av de to offisielle språkene i New Zealand. 

15. januar, tidlig på morgningen reiste alle fire til New Zealand. Første destinasjon var Auckland, som er blant de 3 største byene i New Zealand og er den byen med flest vulkaner - totalt 53 vulkaner. Alle er riktignok sovende.

Flyturen til et nytt land tok litt over 3 timer, noe som ga oss nok tid til å se på film. Jeg så "The Giver" på flyet over, og tok meg en liten dupp. Etter en liten dupp fikk vi servert mat på flyet. Jeg valgte kyllingpai og klarte selvfølgelig å søle litt på cardiganen min. Jeg la den i sekken, men det lukta ganske kraftig av den. Ikke rart sporhunden på flyplassen markerte seg på meg. Det er ikke lov å ha med noe mat inn i New Zealand, og den kunne sikkert lukte griseriet av kyllingpai som oste fra sekken min. Jeg måtte henge den opp på rommet når vi kom frem til hostelet for å lufte den. Det luktet noe grusomt av den, og det var ikke mye jeg hadde sølt.

For å komme oss inn til Auckland tok vi taxi til hostelet. Jucy het hostelet, og det gikk i mye limegrønt og lilla. Vi sjekket inn og låste oss inn i rommene våre i kjelleren. Det lukta veldig som gammel jordkjeller, men det var koselig nok for 2 netter. Etter å ha satt fra oss bagasjen tok vi turen innom selskapet vi skulle reise rundt i New Zealand med - Kiwi Experience. Vi hadde tenkt å endre litt på ruta vår, men det var ikke mulig. Alt var helt fullt. Dermed endte vi opp med standardturen. Jeg og Fredrik hadde lyst til å finne på litt morsomme ting når vi først var på ferie, og kjøpte derfor add-on pakka til Nordøya. Etter at vi hadde fått ordnet opp i alt og vi hadde fått avgangstiden vår og adressen for hvor vi skulle plukkes opp (utenfor kontoret deres) tok vi turen til matbutikken for å handle inn til taco-middag. Alltid en klassiker!

Når oppvasken var tatt og vi hadde blitt litt underholdt av en liten, men veldig ivrig, danser, tok vi oss turen ned til havna. I samme slengen kjøpte vi også SIM-kort slik at vi kunne ringe/tekste hverandre og ha tilgang til 3G. Nå var vi nesten ordentlige «kiwier». Vi klarte også å få kontakt med Tina, ei jente vi kjenner fra Norge som er på utveksling i Auckland, og avtalte at vi skulle møtes neste dag.

Etter en god natts søvn våknet vi for første gang opp i New Zealand. Etter frokost møtte vi Tina utenfor hostelet. Hun tok oss med til Mount Eden som er en av de mange sovende vulkanene i Auckland. Her fikk vi en klar utsikt over alle bergene rundt i byen, nesten hver av dem var en vulkan i dvale.

Tina tok oss med til byen der vi fant en koselig café hvor vi spiste en stor lunsj. Alle tok seg en burger av ulikt salg. Min var med avocado og kylling cajun. Det smakte veldig godt!

Etter et mektig måltid fikk vi se et fly lette fra havna. Det lettet fra vannet! Det er noe av det kuleste jeg har sett på lenge, i tillegg var det også første gangen jeg så det.

Det hadde vært en lang dag, og Tina ville slappe av litt. Vi fire benyttet muligheten til å ta båten til Devonport. Her tok vi turen til et gammelt fort. Fra dette fortet fikk vi en kjempefin utsikt til Rangitoto, den største av de sovende vulkanene. Vi så også på noen i hangglidere. De så ut som store sommerfugler der de lå i noe som lignet på en sovepose. Vi lå på gresset og døset av litt og nøt ferien.  Vi fulgte samtidig med på klokka, for vi hadde avtalt å møte Tina for å sjekke ut et mat-marked og måtte sørge for at vi ikke mistet båten tilbake til havna hvor vi skulle møte henne. 

Mat-markedet hadde mange deilige retter å by på. Det var mange boder med ulik mat. Køene var veldig lange, men vi endte opp med noe slags kjøtt jeg ikke husker hva heter som var laget etter tradisjonsrike oppskrifter fra maoriene. Mannen i boden fortalte meg at hemmeligheten var at han kokte kjøttet i en blanding med eplejuice, vann og kraft. Det var utrolig mørt!

Etter en lang dag, bestemte vi oss for å avslutte med en dessert. Vi hadde kvelden før gått forbi en café som så veldig koselig ut, men de skulle stenge når vi var der da. Denne gangen lot vi ikke muligheten gli unna. Vi bestilte dagens dessert, og vi ble ikke skuffa. Det var helt fantastisk! Vi fikk servert en sjokolade musse med cappuccino sorbé. Noe av det herligste jeg har spist, spesielt isen! Vi bestilte også litt te som kom ble servert i tekanner. Det kan nå nevnes at det var et skilt av hatten til den gale hattemakeren i Alice i Eventyrland over inngangspartiet. Det ble med ett som et lite teselskap, eller en feiring av at alle hadde u-bursdag!

Da teselskapet var over, ble vi med hjem til Tina for et lite snarbesøk. Da fikk vi se at hun hadde et veldig spesielt talent! Jeg viste ikke at hun var så vanvittig flink til å tegne! Jeg kan bare si én ting: imponerende!

 Vi gikk tilbake til hostelet i tussende mørket og krøp under dyna. Neste morgen skulle busseventyret begynne for meg og Fredrik. Victoria og Marius skulle ha en ekstra dag i Auckland. 

Kiwi Experience, vis oss New Zealand - nå skal vi finne hobbiter! 


Ingen sommerfugler

Skriv en ny kommentar

Anja Beate

Anja Beate

21, Nes i Akershus

Jeg er på utveksling i Australia, nærmere bestemt Brisbane. Her skal jeg bo i ett år mens jeg studerer ved UQ. Opprinnelig studerer jeg Energi og Miljø ved NTNU i Trondheim.

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits