HOME UQ NTNU OM MEG

Elvedalen og hovedstaden

Torsdag 22. januar

Dette ble en lang dag, og mesteparten av tiden ble tilbrakt på den fine grønne Kiwi bussen. Før vi forlot Taupo for godt reiste vi til området rundt Tongariro nasjonalpark, altså like i nærheten av vulkanene. Vi tok turen til Hakka Falls som var en liten foss. Her ble lunsjen konsumert mens to prøvde å bade. Det kom ikke lenger uti enn å duppe stortåa.

Etter lunsjen var det om bord på bussen, dette kom til å bli en lang tur, men en god mulighet til å lese og høre på musikk.

Rundt fire-tida på ettermiddagen kom vi frem til River Valley, som kan oversettes til elvedalen. Her var det en liten ranch med spa, stall og rafting tilbud. Vi var den første bussen på lenge der ingen hadde meldt seg på noen aktiviteter, så det ble en lang tale om aktivitetene de tilbydde, samt fordeling av rom. De hadde et par 3-mannsrom og noen 8-mannsrom, men disse ble fort fylt opp - noe som også var uvanlig. De hadde et stort grupperom med madrasser som var veldig billig, men ingen hadde særlig lyst til å sove der for de hadde nemlig kalt rommet for "Orgien". Fire tøffe sjeler meldte seg til slutt som frivillige til å sove der siden de ander sengene var opptatt.

Etter at jeg og Fredrik hadde laget oss middag og kjøpt oss litt godt drikke, gikk vi ut på oppdagelsesferd. Det var en liten hengebro av noe slag som kunne frakte oss over elva. Jeg og Fredrik ville finne ut hvor det ledet, men det var helt gjengrodd. Det var så mye, og så høyt gress at jeg klarte å kutte med på gresset oppe på låret. Bra jobba, Anja! Så da snudde vi og gikk tilbake samme vei som vi kom.

Litt senere på kvelden ble festen satt i gang. Dette var første kvelden der hodet mitt snurret litt i New Zealand. Alle hostelene vi bodde på hadde streng alkohol policy. Det var ikke lov å drikke medbrakt, eller for så vidt ha med på noen av stedene. Dette gjaldt også River Valley.

De satte i gang en konkurranse der man skulle begynne på toppen av bordet, og svinge seg under til andre siden. Bordet var ganske bredt, noe som gjorde det enda mer vanskelig. De som klarte det fikk én mugge med gratis cider, altså én liter med cider. Jeg prøvde jeg også. Jeg deiste ned i gulvet med et brak, som en fallskjermhopper uten fallskjerm. På veien ned til gulvet klarte jeg å dra armen min langs bordplata, noe som førte til et saftig blåmerke på undersiden av armen.

Fredag 23. januar

Neste morgen reiste vi av sted, og nok en gang var det lang kjøretur. Neste destinasjon var Wellington, hovedstaden i New Zealand.

På vei til Wellington ble bussen stoppet av blålys. En politidame snakket med bussjåføren, og da han kom tilbake om bord på kjøretøyet, forklarte han at damen syntes han kjørte litt for sakte.

Da vi kom fram til hostelet kunne jeg og Fredrik glede oss over at vi fikk familie rom til prisen av dobbelt rom. Det er ganske så digg å unne seg den lille luksusen å ha eget rom med bad når man først har muligheten, og spesielt når man bor på hostel i tillegg. Den lille stunden vi hadde i Wellington ble brukt til vasking av klær. Dessverre klarte vi å unngå ledig vaskemaskin to ganger, men to jenter delte gjerne med seg, så vi vasket og tørket klærne våre med disse snille nederlandske jentene. Europeere holder sammen på tur i utlandet!

Som en avslutning på en fin tur på tvers av Nord-Øya, fikk vi gratis, men kraftig krydret middag. Deretter tok vi en tur på byen for å si hei til noen og ha det til andre og handlet inn litt småtteri til båtturen over til Sør-Øya. Helt til slutt spiste vi burger på Burger King før vi gikk tilbake til hostelet. Mens øynene vandret over et par sider i leseboka, ble kroppen mer og mer døsig før vi omsider sovnet under den varme dyna i det store rommet med en ekstra køyeseng.  

4 kommentarer

Veronika BS

09.06.2015 kl.15:42

Fine bilder!

Anja Beate

10.06.2015 kl.01:37

Veronika BS: Takk! :)

l e n a j e n s e n

11.06.2015 kl.12:43

så flotte bilder!

Anja Beate

11.06.2015 kl.12:50

l e n a j e n s e n: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Anja Beate

Anja Beate

21, Nes i Akershus

Jeg er på utveksling i Australia, nærmere bestemt Brisbane. Her skal jeg bo i ett år mens jeg studerer ved UQ. Opprinnelig studerer jeg Energi og Miljø ved NTNU i Trondheim med nylig valgt hovedprofil i termisk energi.

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits